december 23, 2018

Betaalbare seo door organische samenwerking

Ik zie mezelf niet als seo expert.

“He?” Hoor ik je nu denken. “Wat doe ik hier dan?”

Waarschijnlijk ben je hier terechtgekomen omdat je op zoek bent naar een manier om je website hoger te laten scoren in Google.

 

Ik heb wel een passie voor seo. En ik geloof dat we elkáár kunnen helpen sterker te staan in Google. Door ook op een organische manier te denken over het claimen van die organische resultaten.

 

SEO – of “search enginge optimization (zoekmachine optimalisatie) draait om het verbeteren van je organische vindbaarheid. Is het eigenlijk niet heel gek dat we hier over het algemeen op een niet-organische manier mee omgaan?

Hoe betaalbaar is betaalbare seo?

Voor jouw beeld: de meeste kosten van een seo freelancer – óók een betaalbare – zitten in de manuren.

Je bent hier omdat je een alternatief zoekt voor dure sea campagnes, waar je voor iedere bezoeker van je website moet betalen.

Maar doe je in feite niet precies hetzelfde wanneer je grote bedragen uitgeeft om je website hoger in de organische resultaten te krijgen?

Hoe duurzaam en organisch is dat?

Natuurlijk, op de lange termijn kan het dat worden, wanneer je hoge noteringen in Google weet te veroveren. Maar daar heb je een lange adem voor nodig. De meeste kleine bedrijven hebben er simpelweg het budget niet voor om maand na maand honderden euro’s te steken in het omhoog brengen van die rankings.

En begrijp me niet verkeerd, je ontkomt er als freelancer bijna niet aan om je uren duur te verkopen. Zelf heb ik er voor gekozen om mijn tarief laag te houden, maar daarbij moet je nog steeds denken aan zo’n €40,- per uur. Geloof me, na verrekening van … houd je dan als freelancer geen heel dik inkomen over.

Maar ik werk natuurlijk ook niet als een soort liefdadigheidsinstelling.

 

Organische samenwerking

SEO draait om het verbeteren van je organische vindbaarheid. Daarom geloof ik in een organische manier van samenwerken om dat doel te bereiken.

 

You scratch my back, I scratch yours

 

 

Jij bent de SEO expert

Zoals ik hierboven al zei: ik zie mezelf niet als een SEO expert.

Mensen die meer weten van technische seo […] 

Overigens heb ik zelf altijd een gezonde dosis wantrouwen tegen mensen die beweren dat ze door hun jarenlange ervaring […] Google ontwikkelt zich voortdurend. Ervaringen van twee jaar geleden zijn nauwelijks nog wat waard.

Ik ben ervan overtuigd dat er maar één groep mensen is die echt álle best practices kennen. Dat zjin de mensen bij Google zelf.

Maar dat terzijde. Als ik mezelf niet zie als één van die SEO goeroes, wat kan ik dan wel voor je doen?

Ik zie mezelf wel als iemand die elke dag bezig is met tekst, en die gewend is om hier door een SEO bril naar te kijken.

Vrijwel al die goeroes van hierboven zijn het over één ding eens. Google gaat steeds meer waarde hechten aan kwalitatief geweldige content.

 

Jij bent de expert op jouw gebied. Dat betekent dat jij zélf de SEO expert bent in jouw vakgebied.

En dat komt goed uit, want de meest betaalbare SEO is natuurlijk gratis SEO. Met andere woorden: wat je zelf kunt doen.

 

Zie mij als de SEO redacteur.